Munkatársaink

Stork Andrea

Intézményvezető

Miután megszereztem közgazdász diplomámat a Budapesti Gazdasági Főiskola francia nyelvű képzésén, a multik világába csöppentem. Munkahelyemen csapatvezetőként dolgoztam, illetve kommunikációs tréningeket tartottam.

Két gyermekem születése után kerültem közelebb a baba-mama, a fejlesztő és szabadidős tevékenységekhez. Amikor egyértelművé vált, hogy most egy teljesen más területen szeretném kipróbálni magam, a Gyermekház átvételéhez vezetett az út.

A Hepehupa nekem mindig is az a hely volt, ahol szeretet, gondoskodás és szakértelem vette körül kisgyermekeimet, ahol hihetetlenül gyorsan fejlődtek értelmileg és érzelmileg, és ahol megtanulták a közösségi élet mindennapjait családias hangulatban.

A program szervezés, a koordinálás, az ötletelés nagyon közel áll hozzám, anyaként pedig magas elvárásokkal rendelkezem, így ennek fényében szeretném a terveimet megvalósítani a Gyermekház működését és programkínálatát illetően is.

Szeretettel várok minden érdeklődőt!

Ilyés-Dubecz Dorottya

Alapító, szakmai vezető – gyógypedagógus

Ilyés-Dubecz Dorottya senior szupervízor – coach, mediátor, MBCT terapeuta, képi kifejezéspszichológiai szaktanácsadó vagyok. Az első diplomámat gyógypedagógusként szereztem 1990-ben nappali tagozaton végeztem.  (Az oligofrénpedagógia – szomatopedagógia szak mellé a korai fejlesztés spec. kollégiumot választottam.) Közvetlenül a Főiskola befejezése után bölcsődében kezdtem dolgozni gyógypedagógus munkakörben, ahol teljes integrációban gondoztunk – fejlesztettünk megváltozott fejlődésmenetű kisgyermekeket. Az egyik alapítója vagyok az 1991-ben létrehozott Budapesti Korai Fejlesztő Központnak, amely idén 30 éve magas szakmai színvonalon működik, számos rászoruló család életét segítve, illetve a szakember-képzésben is jelentős szerepet vállalva. E mellett 25 évig voltam a Budavári Önkormányzat Módszertani bölcsőde fejlesztő gyógypedagógus – tanácsadója.

Az 2016-ban megnyitott HepeHupa Napközbeni Gyermekfelügyelet alapításával szerettem volna létrehozni egy olyan intézményt, ahol a gyermekek fejlesztő szempontú magas színvonalú ellátását ötvözni tudjuk a rugalmassággal és a szeretetteljes biztonsággal, minőségi környezetben.

Amiben számíthattok rám: gyermekek szakszerű pszichomotoros felmérése, szükség szerinti egyéni fejlesztése, a szülőknek életvezetési, nevelési kérdésekben tanácsadás. Igény szerint szülőcsoportok vezetése.

Kovács Szonja

gyógypedagógus, nevelő

2022 nyarán végzek az ELTE gyógypedagógia karán szomatopedagógia és tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirányokon.

Tanulmányaimból kifolyólag rendkívül fontosnak tartom, hogy minden gyermek a képességeihez, erősségeihez és érdeklődési köréhez illeszkedő fejlesztésben vehessen részt, illetve személyiségéhez, igényeihez illeszkedő támogató, bátorító nevelést kapjon.

A Hepehupa Családi Napköziben szeretnék minden gyermeknek egy biztonságos, vidám légkört teremteni, hogy optimális környezetben a lehető legtöbb tapasztalatot megszerezhesse a nagyvilágról, különös tekintettel a sajátos nevelési igényű, sérült vagy fogyatékossággal élő gyermekekre.

Rab Henrietta

Kisgyermeknevelő

Heninek hívnak, 31 éves vagyok.

2018 nyarán végeztem kisgyermeknevelőként. A képzés befejeztével egy magánbölcsődében kaptam állást, ahol rengeteg szakmai tapasztalattal gazdagodtam pályakezdőként. Nagyon boldog vagyok, hogy 2021. márciusában lehetőséget kapok, hogy a Hepehupa Családi Napköziben dolgozhassak kisgyermeknevelőként.

Türelemmel, szeretettel fordulok a gyermekek felé, célom az érzelmi biztonságot nyújtó kapcsolat kiépítése, fejlődésük elősegítése.

 Fontos számomra a csoportban való szeretetteljes, nyugodt légkör megteremtése, hogy a gyerekek minden reggel vidáman lépjenek be a csoportszobába, és sok örömmel, jó hangulatban teljen számukra az az idő, amit a szüleik nélkül töltenek. Törekszem a szülőkkel való jó kapcsolat kialakítására, hogy nyugodt szívvel bízzák Ránk a gyermekeiket.

Steinglauber Annamária

Dajka, segítő, kisgyermeknevelő tanuló

Steinglauber Annamáriának (Ancsának) hívnak. Segédápolóként végeztem, jelenleg kisgyermeknevelőként folytatom tanulmányaimat. Régóta táncolok és 2 éve már gyerekeket és tinédzsereket oktatok.

Nagyon szeretek gyerekekkel dolgozni és figyelni játék és alkotó tevékenység közben, hogy napról napra mennyit fejlődnek. Fontosnak tartom, hogy játszva tanuljanak és terelgetve őket fedezzék fel kis világukat.

Célom, hogy a gyerekek örömmel járjanak hozzánk, nyugodt, barátságos környezetet biztosítva nekik.

Botár Eszter

Konduktor-tanító

Már gyermekkorom óta pedagógus szerettem volna lenni. Arra vágytam, hogy gyerekeket taníthassak, fejlesztő munkát végezhessek és nem utolsó sorban, sokat játszhassak velük. 2007-ben célom valóra vált, mikor a Pető Intézetben diplomát szereztem, mint konduktor-tanító. A főiskolai tanulmányaim után konduktorként helyezkedtem el a Pető Intézet általános iskolai tagozatán.

Mindig is vonzott az idegennyelvi közeg, szeretettem volna kipróbálni magam egy számomra idegen országban, így kerültem Mauritiusra, majd Angliába. 7évet töltöttem külföldön, ahol rengeteg tapasztalatot szereztem a munkám során. Hazajövetelem után egy magyar-angol két tanítási nyelvű általános iskolában lettem 1. osztályos osztályfőnök. Az angol nyelvtanítási tapasztalataim mellé szükségét láttam elvégezni az ELTE-n a tanító műveltségterületi képzést angol nyelvből. A sikeres diploma megszerzése után kezdtem tanítani angolt 6. osztályig, amit kihívásnak tekintettem és nagy élvezettel végeztem. Pár éve visszatértem eredeti hivatásomhoz, jelenleg is konduktorként dolgozom.

Szabadidőmben örömmel játszom két kislányommal és szívesen készítek nekik fejlesztő játékokat, melyeket Csemetém Facebook oldalamon más szülőkkel és pedagógusokkal is megosztok.

Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy lehetőséget kaptam a Hepehupa Gyermekházban arra, hogy játékos módszerekkel fejleszthessem az idejáró kisgyermekeket. Célomnak tekintem, hogy a gyerekek egy szeretetteljes, vidám közegben komplex fejlesztést kapjanak és ismerkedhessenek az angol nyelvvel.